Det säger Emelie Diener som tillsammans med tre klasskamrater från Gamlebygymnasiet just står i begrepp att starta ett eget UF-företag.

På tisdagen deltog de i en uppstartsdag för blivande UF-företagare – en dag fylld av inspirationsföreläsningar, mingel och tävlingar. Totalt var det drygt 250 gymnasieelever från Västervik, Vimmerby, Hultsfred och Gamleby som samlats i Västerviks teater och konferens, Bryggaren den här dagen.

Under en mingelpaus passade VT:s utsända på att prata en stund med Emelie Diener och skolkamraterna Malin Rindbäck, Jesper Johansson och Martina Asklöf.

De berättar att deras UF-företag ska heta Minus är Gott.

– Vår affärsidé är att erbjuda allergivänlig choklad, förklarar de.

– Den är fri från soja, gluten och laktos och passar allergiker och även veganer, säger Emelie som själv har allergier och kan vittna om att allergivänligt godis inte alltid är så lätt att få tag i.

Nu har de hittat ett företag som producerar chokladen och blir med andra ord återförsäljare.

Vidare planerar de att själva tillverka godis för hund och katt. Även detta ska vara så rent som möjligt, det vill säga utan onödiga tillsatser.

– Jag har en hund med allergiproblem, och har haft den i åtanke, säger Martina Asklöf.

Alla brinner de för djur. Emelie går inriktning Hund medan Malin, Jesper och Martina går Djursjukvård.

– Hittills har vi fått information om var och till vilka man kan vända sig för råd. Personligen har jag lärt mig en del nya ord och begrepp i dag, säger Emelie.

– Nu är vi är på gång och det känns kul, säger Malin Rindbäck.