Då var de tillbaka, men inte på Olofs Palmes Park. Under ett antal år hade ungdomsföreningen KUNG, Kultur utan några gränser, arrangerat livespelningar på gräsytan vid Mejeriet. De upplevde emellertid att intresset för parkspelningar höll på att sjunka bland Västerviks ungdomar. Det var dags att testa någonting nytt.

– Genom att byta till ett mer centralt läge, kunde vi locka fler folk. Vi tänkte också att man kanske kunde åka lite snålskjuts på Visfestivalens besökare om vi planerade in våra kulturevenemang samma vecka som festivalens. Det krävdes bara ett godkännande från Västervik Framåt och det fick vi, säger platsansvarige Albin Harrén och skrattar.

Till konserten har ett tiotal personer kommit. De sitter på solstolar och färggranna saccosäckar. Snart står Albin Harrén och hjälper föreningens ungdomar med att koppla in sladdar till en förstärkare. Han poängterar att ungdomsföreningen handlar om att deras kulturevenemang ska vara "för ungdomar, av ungdomar". Och dagens livekonsert kommer bara att bestå av unga artister från Västervik. Det kommer även lördagens att göra.

Artikelbild

| En förväntansfull publik hade samlats för att lyssna på livekonserten som KUNG anordnade.

– I dag uppträder två DJ:s, en popartist och ett rockband, medan imorgon blir det mer musik från Hip-hop, pop och rock.

Bredvid scen sitter 15-åringarna Maja Lundmark och Julia Wall från föreningen. Enligt dem är det bra att ungdomar kan organisera kulturevenemang.

– Det handlar om att skapa något och sedan kunna ge glädje till andra, säger Maja.