Läsarkontakter. Jag tycker det är underbart. Och det är en del av mitt jobb, tack och lov. Redan första kalenderdagen efter påsk gick telefonen varm. ”Sudokut!? Vad har du gjort med det? Det är ju fasanfullt det här! Vad är du för en värdelös chef!?”.

Den ilska ett misslyckat sudoku kan frambringa hos vissa överstiger den ilsknaste av ilska. I det här fallet var själva spelytan för liten i det nya tidningsformatet. Det gjordes om ganska omgående och nu har det lilla japanska rutspelet sin ursprungliga storlek igen.

Efter sudoku-katastrofen kom nästa lilla förändring som också skapade en hel del upprörda känslor. Från och med förra veckan kan man inte längre tävla i Hälgekrysset, och det gäller många tidningar i vår landsomfattande mediekoncern. Anledningen är inte konstigare än att vi samordnat kryssen i flera tidningar och av flera olika skäl fick vi ta bort tävlingsmomentet i Hälge. Men som ni kryssälskare har märkt så har vi fler kryss nu än tidigare, och man kan fortfarande tävla tisdagar, torsdagar och lördagar.

Och nu till vädret. Kan det vara det som de flesta pratat om den senaste tiden? Det verkar nästan så. Våra väderartiklar på sajten har varit extremt lästa. Minsta lilla vårtecken har det tagits bild på och skickats ut i sociala medier där man taggat oss; typ en dimmig bild på en dyngsur snödroppe som tvingar sig igenom en sotig snödriva med bildtexten ”Kolla VT våren är här!”.

Slutligen är det Hjalmarsson och Slottsholmen folk har ringt och mailat om. En brännhet fråga som vänt uppochner på delar av kommunen. Journalistik som berör. Som jag skrivit tidigare ser jag inga direkta felaktigheter i vår rapportering kring detta, och med risk för att bli tjatig så ska jag inte ta upp det igen. Men om ni har några fler frågor så går det bra att ringa eller maila, jag svarar så fort jag hinner.

Under veckor med intensiva läsarkontakter så brukar jag fråga många som ringer vad de tycker om tidningen i övrigt, och här får jag ofta höra mycket positivt. Man tycker att vi har en rättvis ton, saklig och korrekt. Man har uppmärksammat att vi har fler nyheter i tidningen än tidigare, och att vi har bra bilder. Alldeles oavsett vad man tycker så är själva tyckandet i sig väldigt viktigt. Om ingen skulle tycka något skulle jag tolka det som att man inte längre bryr sig, och det skulle vara sorgligt på riktigt. Man ska hata sin lokaltidning. Man ska älska den. Man ska bli berörd.

Och till dig som skrek att jag var värdelös eftersom jag förstört din morgon när du inte kunde se sudokut: Det var absolut ingens mening att förstöra din morgon. Det var ett felaktigt misstag, som min mamma brukar säga. Jag har skickat en skraplott till dig. Om du har tur så har jag gjort dig till miljonär.