Enligt gymnasiechefen Jörgen Jonsson är motivet till bråket okänt:

– Det känns som att det är något som pyr under ytan. Det händer saker på fritiden som vi inte alltid känner till.

Bland annat på grund av rykten om att bråket kunde leda till ytterligare oroligheter på skolan valde man att kalla in ordningsvakter på skolan under fredagen.

– Det är inget vi gärna gör, men nu är vi där. Jag har sagt tidigare att vi kommer att ta in vakter om det krävs för att garantera trygghet och studiero på skolan.

Förra hösten inträffade ett större bråk på gymnasiet. Under den här terminen har flera mindre bråk inträffat, och under några veckor patrullerades skolan ordningsvakter.

Känner du att ni gör rätt saker, och att ni får den hjälp ni behöver?

– Ja, vi har ett bra nätverk med polis, räddningstjänst och de sociala myndigheterna. Vi samarbetar och utbyter information.

På fredagsförmiddagen hölls ett möte med runt 45 elever vid det bygg- och anläggningstekniska programmet. Ämnet var det misstänkta sabotaget som upptäcktes av lokalvårdare på måndagsmorgonen. Fyra spisplattor i ett pentry hade lämnats påslagna på medelvärme.

– På plats vid mötet fanns representanter från Bostadsbolaget och räddningstjänsten. De berättade vad tilltaget kunde ha fått för konsekvenser, om det lett fram till en brand, säger rektor Dennis Fagerudd.

Händelsen är polisanmäld. Det finns i dagsläget ingen misstänkt för händelsen.