De flesta av VT:s läsare känner nog igen Christoffer Nielsen som nyhetschef och innan han fick den rollen arbetade han som kriminalreporter i tre år. Christoffer kommer även i fortsättningen att ansvara för nyhetsarbetet på VT, men från och med nu kommer han även att axla rollen som chefredaktör. Han säger att han känner sig ödmjuk inför den nya tjänsten, samtidigt som han är glad, förväntansfull och lite omtumlad.

Du kommer ha en kombinerad roll som nyhetschef och chefredaktör, hur kommer det att fungera?

– Jag kommer vara högst ansvarig för vår nyhetsbevakning och ganska snart kommer vi anställa en biträdande nyhetschef som bistår i planering och i dagliga kontakter med allmänheten och så vidare. I uppdraget som chefredaktör ingår att representera mediehuset och berätta om den journalistik vi levererar, att vara tidningens kontakt med läsare och andra.

En av anledningarna till att han tackade ja, säger han, är att jobben som nyhetschef och chefredaktör är otroligt viktiga. Speciellt i en tid då många har Facebook som sin främsta nyhetskälla.

– Vår roll som nyhetsförmedlare är viktigare än någonsin, säger han.

Nyhetsredaktionen kommer i samband med detta även förstärkas med en ny reportertjänst.

Den senaste tiden har vi satsat hårt på vår digitala bevakning, hur kommer det bli med den nu?

– Vi kommer fortsätta stärka vår bevakning i de digitala kanalerna, vår målsättning är att vara de digitala användarnas självklara val av nyhetsförmedlare.