Föreningen hade i ett brev önskat 265 000 kronor i nedsättning, men politikerna nöjde sig med 200 000 kronor.

Ingen politiker reserverade sig mot beslutet, däremot blev det en diskussion om hur stort bortfallet för klubbens ekonomi egentligen var. Det är långt ifrån alltid som hallen är slutsåld.

Kommunalrådet Tomas Kronståhl försvarade dock rabatten.

– De platser som byggdes bort när man skulle skapa utrymmen, bland annat för media, är attraktiva platser som hade gått att sälja.

Han tror att platserna hade kunnat användas exempelvis till företagsbiljetter. Av de sittplatser som finns kvar i hallen finns det en del som inte är så attraktiva.

– De närmast sargen är det svårt att se ifrån, till och med för mig som är nära två meter, säger Tomas Kronståhl.

Det var inför årets säsong som kommunen brådstörtat fick bygga om hallen. När Västerviks IK gick upp till allsvenskan skärpte Svenska Ishockeyförbundet kraven på en rad kringfunktioner i hallen. Det gällde bland annat utrymmen för medier och säkerhet.

Sammanlagt har kommunen byggt om för tio miljoner kronor. Klubben uppger att det tog tid innan man fick överblick över vad kraven skulle innebära i form av säljbara sittplatser. Dessutom blev ombyggnadsarbetet inte klart i tid till säsongspremiären. Det ledde till att det tog ytterligare tid innan man kunde utnyttja hallen optimalt.