Det var stor uppslutning när det var dags att för fjärde året dansa ut julen på Stora torget. Under veckan hade skridskobanan, de små granarna och julpyntet plockats bort. Det enda som återstod var den stora granen. Runt klockan halv tolv började folk samlas på torget och ardennern Kalle fick bråda tider. Det var nämligen han som drog den vagn som fylldes på av åksugna människor. Vid tömmarna satt Kalles ägare Bengt Mårtensson från Almvik. Vid tolv drog själva dansandet i gång. Två stora ringar bildades runt granen och det var Lena Strömbäck från Medborgarskolan som såg till att de som dansade tog stegen i rätt riktning. Tobias Ahlstedt, Västervik Framåt, höll i allsången och vid elpianot satt Hanna Zätterman. Strax innan dansen drog i gång berättar Tobias Ahlstedt:

– Vi kör de gamla godingarna såklart. Men "Räven raskar över isen" kommer få några nya yrken. Det gäller ju att barnen känner igen sig. Skräddare vet de väl knappt vad det är. Vi kommer köra "så här gör bloggaren" och "så här gör youtubern".

Ahlstedt demonstrerar genom att knappra med fingrarna på ett imaginärt tangentbord och hålla upp handen som om han skulle ta en selfie.

Artikelbild

| Solen tittade fram under den välbesökta julgransplundringen på Stora torget.

Dansen pågick en god stund och de nya inslagen verkade uppskattade. Som tidigare år delades det ut godis till alla barn. Inte mindre är 450 påsar hade förberetts.

– Godiset innehåller inga ingredienser från gris. Det för att alla barn ska kunna ta del av julgransplundringen, säger Ahlstedt.