De nya företagarna Felicia Åström och Tomas Thilly träffades i arresten – inte för att skaka galler bör poängteras, utan för att de båda vid tillfället arbetade extra där. Tycke uppstod. Dessutom visade det sig att de hade en del gemensamma framtidsdrömmar.
– När vi träffades hade Tomas funderat på, och velat, starta eget företag i 20 års tid men inte riktigt vågat satsa. Jag har fungerat lite grand som en blåslampa, säger Felicia Åström och skrattar.
Tomas Thilly, uppvuxen i Gunnebo, är utbildad kock från början men har de senaste åren arbetat i säkerhetsbranschen och inom industrin.
Felicia, å sin sida, har också jobbat med lite av varje sedan hon gick ut handels- och administrationsprogrammet på gymnasiet i Oskarshamn. Framför allt har hon verkat inom service och handel, och redan under gymnasieåren var hon inställd på att så småningom driva egen verksamhet av något slag.
När vi tittar in i lokalerna en torsdagseftermiddag i januari pågår renoveringsarbetet för fullt. Lokalen ska genomgå en grundlig förvandling, betonar Tomas Thilly och Felicia Åström.
Krogen ska vara öppen både dagtid och kvällstid, med enklare matservering och stort fokus på dryck.
– Bland annat kommer vi att ha mjöd på fat, berättar Tomas Thilly.
– Och tanken är att vi ska ordna lite olika temakvällar, säger Felicia Åström.
Det har ju varit många olika verksamheter på adressen de senaste tio åren. Lokalen verkar inte ligga optimalt till ur strategisk synpunkt. Hur tänker ni kring det? Och framför allt – vad är det som ska få er verksamhet att funka?
– Det är klart att man kan känna en viss oro. Men vi måste ju gå in med inställningen att vi tror på oss själva. Jag vill erbjuda något som jag själv har saknat, nämligen en pubmiljö som är lite lugnare än vad som brukar vara fallet på krogen. Utan hög musik. Utrymmet i lokalen är ju också begränsat. Det går inte in hur många som helst, säger Tomas Thilly.
– Jag tror att vi kommer att lyckas eftersom vi väljer att göra något som är annorlunda. Att vi kommer att ha tydliga och generösa öppettider är också en viktig aspekt, menar Felicia Åström.
– Tillsammans har vi ett ganska stort kontaktnät och vår uppfattning är att det finns ett sug efter ett sådant här ställe, tillägger hon.
Den största utmaningen tror de båda blir att få snurr på luncherna.
Den senaste verksamheten i lokalen var Creperie Hamncafét.