Ljusen tändes inför mörkaste månaden

Drygt en månad innan julafton tändes vinterljuset i Västerviks centrum.

Westerwik Twirling Troop bjöd på eldshow på Spötorget.

Westerwik Twirling Troop bjöd på eldshow på Spötorget.

Foto: Ulrik Alvarsson

Västerviks kommun2019-11-23 18:09

Det är kanske inte som tolvslaget på nyårsafton på Times Square i New York.

Men det var ändå en ordentlig folkskara som samlats i korsningen Storgatan– Bredgatan för att räkna ner till klockslaget 16:00 på lördagseftermiddagen. Då skulle nämligen årets julbelysning i Västerviks centrum tändas, eller som Västervik Framåt föredrar att kalla det, vinterljus.

Innan dess hade Lena Strömbäck framfört några julsånger, och Tobias Ahlstedt hållit ett ljustal.

Han påminde, inför den kommande hektiska månaden, om att inte glömma bort de ensamma. Varför inte spontant söka upp ett äldreboende, föreslog han.

Under veckan som kommer väntas julhandeln ta fart på allvar. Då stundar Black Friday, som sträckts ut till en hel vecka. Tobias Ahlstedt ironiserade över den amerikaimporterade köpehögtiden, och uppmanade åhörarna att inte bara nätfynda. Köpen kan göras på närmare håll.

– Vi i Västervik deltar i något som kallar för "local is the new black". Det är de lokala företagen som bidrar till att centrum är den mötesplats som vi vill ha.

Efter ljuständningen blev det en ljusshow av annat slag. Från elektriskt led-ljus till flammande eld. Westervik Twirling troop bjöd på en elduppvisning på Spötorget.

Inför lördagen hade inte bara ljusdekorationer satts upp. Stora torget har fått en vintersmyckning med granar. Däremot blev det ingen plastisrink i år, istället kan barnen roa sig med prickkastning med konstgjorda snöbollar. Något som var populärt under premiärdagen.

Tobias Ahlstedt uppmanade åhörarna att ta sig tid och söka upp dem som är ensamma.
Tobias Ahlstedt uppmanade åhörarna att ta sig tid och söka upp dem som är ensamma.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!