Nu har biblioteket öppnat på riktigt

Redan under ett par veckor har Stadsbiblioteket i Västervik varit öppet igen. Men nu har man invigt det hela officiellt.

Det blev även allsång med clowner under invigningen.

Det blev även allsång med clowner under invigningen.

Foto: Andreas Johansson

Västerviks kommun2019-11-09 15:00

En stund innan själva öppnandet hade besökarna samlats på Spötorget i Västervik. Det var nog uppvärmningstonerna från kören Joyvoice som lockat hit så många i förtid. De hade ställt upp framför entrén och många lyssnade, för att sedan smita in bakom dem för att komma in i värmen.

Bibliotekschef Julia Lindqvist hälsade välkomna. Hon berättade att man gjort biblioteket mer tillgängligt, lite ljusare och lite modernare. Det är en renovering det handlar om, så den som varit här förr känner igen sig, men nu har man mer anpassade ytor och bland annat nya möbler.

Inne på barnavdelningen satt syskonen Agust och Josefin samt mamma Cecilia Åsberg från Gamleby i ett fönster och smaskade på frukt och drack juice.

– Det är lite skönt att de har öppnat igen. Vi brukar gå på bibblan i Gamleby men jag hoppas att vi kan åka hit lite oftare, sade Cecilia Åberg.

Agust var mer fåordig, "fint" löd omdömet från honom.

Det fanns mer underhållning denna dag. En skolklass sålde fika, det blev allsång med tokiga clowner till barnens förtjusning, och fotoutställningen från Berlinmuren av Anders Steiner invigdes.

I ett av rummen provade ungdomar på Virtual reality, eller VR som det kallas i dag. Man kunde även tävla med robotar, eller bara slå sig ner med en tidning vid den nya läsmiljön.

Många positiva omdömen hördes från besökarna, även att någon gärna sett lite mer färg.

Bibliotekarien Sofia Nordell var glad över uppslutningen.

– Idag märks de att folk har saknat oss, sade hon.

VR är det nya och inne i bibliotekets teknikrum kunde man både tävla med robotar, och spelar VR-spel.
VR är det nya och inne i bibliotekets teknikrum kunde man både tävla med robotar, och spelar VR-spel.
Karta: Västerviks stadsbibliotek
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!