Sjukhuset rasar i AT-rankningen

När AT-läkarna betygsätter Sveriges sjukhus hamnar Västervik på 15:e plats. Tidigare år har Västervik legat bland de främsta.

Västerviks sjukhus hamnar på 15:e plats i årets AT-ranking.

Västerviks sjukhus hamnar på 15:e plats i årets AT-ranking.

Foto: Ellinor Harrysson/arkiv

Västerviks kommun2019-09-09 18:00

År 2017 kom Västerviks sjukhus på första plats i landet när AT-läkarna satte betyg. Förra året låg Västervik på en tredje plats. I årets rankning hamnar Västervik på en 15:e plats, skriver Region Kalmar i ett pressmeddelande. Det är Sveriges Yngre Läkares Förening (SYLF) som varje år sedan år 2000 skickar ut en enkät till alla AT-läkare som betygssätter sin utbildningsort.

– Västerviks sjukhus är i stora stycken ett utbildningssjukhus. Och att vi hamnat på 15:e plats gör att vi måste fundera på hur vi kan förbättra oss. Alla mätningar som görs har stor betydelse, säger Henrik Holmberg, sjukhuschef på Västerviks sjukhus.  

Västervik är dock fortsatt bäst i länet med sina 5,3 poäng av 6,0 möjliga. Snittet för de 67 sjukhus som ingår i rankningen ligger på 4,81. 

– Västervik har år efter år fått bra betyg av AT-läkarna och är också i år nära den absoluta toppen. Det är några tiondelar som skiljer, säger Thomas Lavergren övergripande studierektor för AT-läkarna inom Region Kalmar län, i pressmeddelandet. 

Länssjukhuset i Kalmar har förbättrats 23 placeringar från förra året och om hamnar på en 22:a plats. Även Oskarshamns sjukhus klättrar och hamnar i år på plats 47 med 4,5 poäng.  

Totalt är det de fyra blocken medicin, kirurgi, psykiatri och allmänmedicin som AT-läkarna får betygsätta utifrån introduktion, handledning, instruktion, utbildning, kollegialt stöd och ett sammanvägt betyg.

Det är 67 AT-orter som har rankats av drygt 1700 AT-läkare. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!