Just nu ligger förslaget till ny detaljplan för området kring gamla vattentornet ute för granskning.
Miljö- och byggnadsnämnder säger vare sig tydligt ja eller nej till planerna.
Däremot anser man att effekterna av den uranhaltiga marken i området behöver utredas mer.
– Framförallt är det gammastrålningen som behöver undersökas. Radon däremot går att ventilera bort med modern teknik, säger förvaltningschefen Carolina Stalebrant.
– I dag vet vi inte exakt vad som finns i marken, säger nämndens ordförande Ulf Jonsson (S).
Nämndens andre vice ordförande Marie Stenmark (M) säger att kartläggs inte strålningen ordentligt nu så kan frågan istället dyka upp när det blir dags för bygglov:
– Det är schysstare mot exploatören att vi begär en kartläggning i det här skedet.
I förslaget till detaljplan ska det gamla vattentornet från 1905 byggas om- och till för att kunna innehålla bostäder och kontor. Dessutom ska det byggas ytterligare några byggnader på området. Miljö- och byggnadsnämnden vill att det specificeras vad det är för byggnader som är tänkta. Nämnden pekar på att området är känsligt, och att det är riskabelt att ge alltför fria händer om projektet skulle byta exploatör.
Arbetet med att ta fram en ny detaljplan för området har pågått i över tio år. Det har mött flera svårigheter. Dels handlar det om hur man ska kunna bygga till vattentornet utan att byggnaden förlorar sin karaktär. Dels finns ett motstånd från närboende mot att exploatera området.