För andra valet i rad sätter Företagarna i Vimmerby de kommunala partiernas företrädare under lupp.

– Det blir säkert en viss övervikt med näringslivsfrågor, men en del annat också. Det är många frågor som är intressanta för näringslivet och företagare. Skatten är intressant för alla, men framför allt för företagare eftersom den spelar stor roll när man ska rekrytera nya anställda, säger Marcus Alsér, ordförande för Företagarna i Vimmerby.

Han ansvarar för den ena delen under utfrågningen av politikerna. Det blir ett annorlunda upplägg där politikerna möts av två motsatta påståenden och ska sen placera sig på en skala mellan de två motpolerna.

Artikelbild

| "Det är ett typiskt exempel på hur vi kommer att jobba alltmer med modern journalistik" säger chefredaktör Christoffer Nielsen om att Vimmerby Tidning sänder hela utfrågningen live på onsdag.

– Det kan till exempel vara; "Är du helt för privatisering av kommunal verksamhet, eller är du helt emot privatisering?". På det sättet får publiken en bild av de olika politikernas position i flera olika frågeställningar. Vi tycker det är bättre än en vanlig debatt eller utfrågning, säger han.

Den andra delen kommer Patric Engqvist att hålla i.

– Där blir det en mera personlig touch på frågorna, säger Marcus Alsér.

Utfrågningen hålls på stadshotellet i Vimmerby på onsdag den 29 augusti.

– Det är inom begreppet "Go kväll Vimmerby" och vi kallar det för "Valbar", säger han.

Utfrågningen är öppen för allmänheten, men det krävs anmälan.

Det är också klart att Vimmerby Tidning kommer att livesända hela utfrågningen på sin webbplats.

– Det är jätteroligt att få se vilken utväxling det blivit efter uppköpet av tidningen, och det är bra för de som inte kan komma. Nu kan de ändå se var de olika partierna positionerar sig, tycker Marcus Alsér.

Christoffer Nielsen är chefredaktör för Vimmerby Tidning och ser livesändningen som ett exempel på vad Vimmerby Tidning/Kinda-Posten kommer att leverera mycket mera av.

– Livesändningen visar ett typiskt sätt på hur vi kommer att jobba allt mer med modern journalistisk och rapportera med både rörligt material och direkt, säger han.

Han ser ett stort mervärde i det för läsarna.

– Det innebär att de kan följa valet var de än är. Vi tycker det är viktigt att sprida information och granskande journalistik så brett som möjligt. Det här ska bli jättespännande, säger han. .