Samboparet Sundqvist-Ahlander driver Magasinet i Vråka sedan i påskas och har öppet varje helg fram till midsommar. Därefter blir det varje dag, utom måndagar.
Den nya verksamheten passar bra ihop med den gamla, Skogshyddans grönsaker, 500 meter bort.
– Vi odlar grönsaker och Niklas är duktig på att förädla dem, säger Susanne.
De har odlat tomater i många år nu, men från och med i år kommer de att fördubbla antalet plantor, från 220 till någonstans mellan 400 och 500. Detta blir möjligt i och med satsningen på ett nytt växthus på 360 kvadratmeter.
– Vi har inte haft tillräckligt med tomater för att mätta folk från Kaggebo och Djursnäs, förklarar Niklas.
I växthuset kommer de att ha tomater och paprikaplantor, men det ska också få hjälpa till att tidigarelägga säsongen för lök, rödbetor och morötter.
Grönsakerna, som är ekologiska, säljs eller används i matlagningen på Magasinet i Vråka. Niklas, som till vardags driver Vråka måleri, är kockutbildad. Det får han nu nytta av. Paj och soppa är exempel på mat man kan beställa, liksom helgstek. Och Susanne ser till att kunderna får något sött att äta till kaffet, om de vill:
– Jag älskar att baka.
Förra året startade de ett musteri, som blev väldigt populärt. Där kan man köpa must i treliterslådor, men också få must av egen frukt som man tar med dit. Av ett kilo äpplen blir det en halv liter must.