Han glider fram genom folkhavet på restaurangen och låter viskningar och blickar bli kvar i kölvattnet.

- Här blänger de och viskar, men i Stockholm kommer folk fram och ger beröm. Jag kan få positiva kommentarer här med, men det är vanligare i Stockholm. Jag möts hela tiden utav fördomar, blickar och ibland av elaka kommentarer, men jag låter det alltid rinna av mig. Varför ska jag låta någon som inte känner mig få mig att må dåligt? Jag har alltid fått stå upp för mig själv för att kunna vara den jag är i dag.

Han sträcker på sin 194 centimeter modellsmala kropp. Svart rakt uppåtstående hår får honom att se längre ut.

Artikelbild

Den svarta eleganta klädseln gör att hans breda markerade käkparti framträder tydligt.

Tjejerna längst ner i lokalen tisslar och tasslar. Paret bredvid oss tar sig också en noggrann titt.

Att vara en ung snygg kille med ett utseende som sticker ut är inte helt enkelt. Och att vara intresserad av mode, foto och ha en blogg i Västervik gör det inte enklare. Han berättar om en kamp för att bli "accepterad".

- I stället för att ta åt mig utav det som sägs om mig så försöker jag omvandla det till någonting positivt. Som värst var det på högstadiet. Det hände ofta att jag gick i korridorerna och hörde hur någon skrek "Jävla bög!" när jag passerade eller hur någon högt sa "Där är ju han som sjunger du vet, vilken jävla fjolla!" till personen som satt bredvid i matsalen.

I stället för att hålla sina känslor inom sig bestämde han sig för att starta en blogg.

- Det var jättejobbigt. Men nu har jag vuxit på mig och fått bättre självförtroende. Men det bästa är när man ser att det finns många andra i min situation som har behov av att veta att de inte är ensamma. Jag har märkt att många andra unga känner igen sig i det jag skriver. Särskilt andra bloggande killar. För mig har det alltid varit en självklarhet att alltid, i alla lägen vara mig själv och gå min egen väg.

Det är inte alltid alla gillat det. Men istället för att hålla igen bestämde sig Jakob för att vara sig själv fullt ut på bloggen och berätta det mesta om sig själv.

- Ingen skulle få tala om hur jag skulle leva mitt liv. Man tror nog oftast att sådana negativa upplevelser ska påverka en människa negativt. Men på något underligt sätt så har detta också varit en ännu större drivkraft för mig till att fortsätta vara mig själv och att våga följa mina egna drömmar. Och att jag, nu flera år senare får mail och kommentarer från människor som läser min blogg och som säger att jag inspirerar dem till att fortsätta våga känns otroligt häftigt. Denna sortens "mobbning", som det nog faktiskt var tal i början där under högstadiet, har aldrig gjort att jag tvivlat på mig själv eller att jag avstått från mina intressen. Det motiverar bara mig mer att gå min egen väg.

Och det är genom att vara hämningslöst utlämnande av sig själv som den 20-årige västervikaren kunnat hitta styrka i att våga gå sin egen väg. Det har också gjort att hans blogg nu följs av 7000-10 000 läsare varje vecka. 98 procent av alla kommentarer är positiva och hans blogg detvarmindag.se har varit nominerad som "Årets Blogstar" på VeckoRevyn Blog Awards 2010 och under galan gjorde han en intervju tillsammans med tv-kanalen TV400. Jakob har även varit nominerad i "Sveriges nästa stora modebloggare" på Kanal5.se."

- Jag vill inte nämna några pengar, men jag tjänar pengar på bloggen. Men det viktiga är att jag får fortsätta bygga på bloggen och jag hoppas att "såhär ska du se ut, klä dig, gå och prata"-stämpeln kommer att växa bort och försvinna även från småstäderna inom en kort framtid. På vägen dit så vill jag uppmana alla till att våga vara sig själva. Det kommer man längst på i längden. Tro mig.