Katsanidou deltar inte i utredningsarbetet, men låter ändå säker på sin sak:
– I slutänden är det politiken som avgör, och i socialnämnden skulle det inte finnas någon majoritet för att lägga ner köken. Vår vilja är snarare att lokal tillagning ska införas på fler äldreboenden.
Samtidigt säger hon att hon förstår att man behöver göra en utredning av kommunens hela kostverksamhet. En frågeställning kan vara: hur löser man skolmaten på en ort där maten i äldreomsorgen lagas till lokalt? Längre tillbaka har man haft lösningen med ett kök på varje ort.
– Däremot är inte tanken att vi ska gå tillbaka till stora centralkök, säger Angelica Katsanidou.
Hon tycker att det är olyckligt att rykten kommit i svang, och tycker att det skapa onödig oro hos personalen.
Ekonomin brukar avgöra i slutänden. Vilka erfarenheter har ni av den lokala tillagning som finns i dag?
– Den enhet som varit igång längst är Vapengränd. Där har det lönat sig att gå över till lokalt tillagad mat.
Angelica Katsanidou nämner en vinst, som både är ekonomisk och kvalitetsmässig:
– På Vapengränd behöver man inte använda drycker med näringslösning i samma utsträckning längre.