1993/1994 gjorde han sin senaste säsong i VIK-tröjan. Nu - 17 år senare - återvänder han.

- Jag har varit inställd på att avsluta karriären i Västervik en längre tid, nu blir cirkeln sluten och det känns jättebra, säger Ragnar Karlsson.

Kontraktet är skrivet på två år, med möjlighet att förlänga ytterligare ett år. Att VIK inte lyckades hänga kvar i division ett påverkade inte Ragnars beslut.

- Klart att jag hoppades på att de hade grejat kontraktet, men jag hade bestämt mig för att skriva på för VIK hur det än gick. Jag har bott i stan i tre år nu och det är helt rätt tid fatt börja spela här igen.

Forwarden kommer närmast från IK Oskarshamn, där han har huserat i tre säsonger. Den gångna säsongen blev det nio poäng på 52 matcher. Något Ragnar inte är nöjd med - men det finns förklaringar till den klena poängskörden.

- Jag tycker jag har blivit placerad i ett fack och bara fått defensiva uppgifter och spelat en massa boxplay.

Att Ragnar Karlsson får en mer offensiv roll i kommande säsongs VIK-lag är ingen vågad gissning. Det är snarare ett faktum.

- Det ska bli riktigt kul att få en mer framträdande roll, det blir en nytändning för mig. Det offensiva spelet är ju roligast att spela. Självklart siktar jag på att göra många poäng, säger han.

34 år har Västervikssonen hunnit bli. Börjar kroppen bli sliten? Glöm det. Snart påbörjar han försäsongsträningen.

- Jag har sluppit allvarliga skador under karriären, så fysiken är det inga problem med. Jag känner mig som 27, säger han och ler.