Esab-rallyt som körs i Laxå samlar hela 188 deltagande ekipage, varav tre av dessa har anknytning till Tjust MK.

Bland de fyrhjulsdrivna bilarna återfinns Christian Larsson, denna gång i högerstolen hos Andreas Magnusson från Skillingaryd.

Varför i högerstolen?
- För att lära mig och utvecklas som förare samt för att se hur Andreas hanterar bilen i olika situationer, berättade Christian ödmjukt inför deltävling två i Sommarcupen.

Johan Karlsson startar i A-förare 2WD och har en klar bild av helgen i tankarna.

- Vi siktar på en plats bland topp tio, dessutom måste vi åka taktiskt med sikte på att ta oss i mål. Sjätteplatsen senast gav oss en del poäng i cupen och fler behövs i sammandraget, men för den delen kan vi inte snålåka utan det är full attack som gäller. Kanske inte de sista fem procenten men vi måste ändå satsa, konstaterade Johan Karlsson.

Övriga Tjust MK-förare i de tvåhjulsdrivna klasserna är Andreas Nilsson i B-förare 2WD och Johan Gunnarsson i VOC elit B.

Tommy Johansson, rallycrossjunioren, åker till Strängnäs för att köra andra deltävlingen i årets SM-serie. Känslan av att vinna finns med i bagaget från tävlingen i Arvika.

- Jag är laddad, riktigt laddad, och det ska bli riktigt roligt att köra på lördag, säger Tommy.

I Motala körs en rallysprint. Här återfinns rallybröderna Eriksson från Ankarsrum, Ulf i klassen C-förare 2WD och broder Per i högerstolen hos Lennart Rosenqvist.