Efter mycket kämpande blev det till slut en D-finalskörning för Tjust MK-föraren Timmo Helgesson vid finaltävlingen i Smålandscupen i folkrace i Vimmerby. Huvudkonkurrenterna Martin Liljeblad Eksjö och Dan Forsblad, Jönköping, hamnade helt utanför finalerna, vilket innebar att Timmo enkelt kunde bärga segern i Smålandscupen i folkrace 2011.

- Det kändes osäkert ett tag då jag fick svartflagg i ett av kvalheaten och slutade tvåa, trea och etta i de andra. I vinstheatet tog jag en riktig rövare och höll stumt i en omkörning och det höll ända in i mål, sa Helgesson.

I D-finalen blev Helgesson vänd ganska omgående och som han själv kommenterade det hela: "då fick jag börja jobba på riktigt".

Ett jobb som resulterade i välbehövliga poäng och cupseger. Det kan väl poängteras att detta var Helgessons första år i Smålandscupen och första tävlingen då han inte körde någon A-final. Samt att säsongen har varit förhållandevis problemfri, samma Saab i sex deltävlingar och enda stora felet under året har varit en trasig växellåda.

- Jag vill även rikta ett stort tack till Petter Karlsson, Ulf Eriksson samt familjen för årets framgång, utan dem hade det troligtvis inte gått så här bra, avslutar Timmo Helgesson.