På lördag är det Norrköpings MK som står som värdar för Himmestalundssprinten som samlar hela 171 ekipage.

Thomas Antonsson, Tjust MK, startar i grupp H66-74, bland B-förarna i grupp H återfinns Tjust MK:s Lennart Gerths och Andreas Wilke samt Karl-Erik Nilsson, Vimmerby MS. A-förarklassen är ett getingbo med 30 anmälda förare. Från Tjust MK startar Göran Andersson och Christian Larsson. Vimmerbyförarna Tore Sandberg, Pelle Eriksson, Kjell och Pierre Fransson kommer att vara med i topp, likaså Mikael Ekman, Oskarshamn.

Bland de fyrhjulsdrivna ekipagen kan Jimmy Joge, Motala, räknas som den mest namnkunniga.

- Jag räknar med att det blir åka av redigt, vi var snabbast i höstas på Himmelstalund, berättar Göran Andersson.

Pelle Eriksson, Vimmerby MS, är numera A-förare och ser på säsongspremiären så här:

- Det blir lite annorlunda med tuffare motstånd, men å andra sidan så har vi vässat upp bilen lite och vi är så åksugna.

Annandag påsk är det dags för Emilsnurren i Vimmerby, som är första deltävlingen i Energicupen 2012. Här återfinns 61 rallyekipage på startlinjen.

Många namnkunniga förare finns med i startfältet, bland andra bröderna Pelle och Ulf Eriksson från Ankarsrum. Båda har klassat upp sig i förarklasserna, Pelle till klassen A-förare och Ulf till B-förare.

Båda tävlingarna består av en specialsträcka. På Himmelstalund är den 2 300 meter och körs två gånger samt finalen. Gnagaredalsträckan är på 1 800 meter och alla tre omgångarna räknas.