Västervikstjejen Zahra Rosén började träna på gym när hon flyttade till Linköping för tre och ett halvt år sedan. I gymmet upptäckte hon en ny värld - som hon fattade tycke för omedelbart.

- Jag hade sysslat med löpning och judo innan, men aldrig träning på gym. Jag fastnade direkt för träningsformen och började läsa olika träningsbloggar, på den vägen är det, berättar hon.

Men det var först i januari i år som Zahra bestämde sig för att satsa på allvar. Och det var bodyfitness som föll henne i smaken.

Ska man lyckas i den sporten är det full satsning och en hel del uppoffring som gäller. Något som hon - för att utrycka det milt - har tagit fasta på.

- Jag ligger på runt nio till tolv pass i veckan. Fem-sex dagar i veckan kör jag en powerwalk innan frukosten. Jag kör lika många styrkepass varje vecka där jag varierar mig bland muskelgrupperna. En gång i veckan löper jag och dessutom använder jag min spinningcykel hemma, det är viktigt för mig att bli av med kalorier, säger Zahra.

Två andra viktiga ingredienser för att lyckas: återhämtning och matintag.

- Några problem med att somna om kvällarna har jag absolut inte. Äter gör jag åtta gånger om dagen, det brukar bli små mängder med så mycket protein som möjligt. Jag äter ofta saker som Keso, kesella, kyckling, vit fisk, proteinshakes, tonfisk och så äggvita, mums, säger Zahra och skrattar.

Har det varit riktigt jobbigt för dig någon gång?
- Absolut. Ibland fattar jag inte vad jag håller på med egentligen. Men sedan märker jag att jag går framåt och då blir det plötsligt jätteroligt igen. Det här tar mycket tid och jag blir ganska egocentrerad. Som tur är så har jag en familj, pojkvän och vänner som stöttar mig fullt ut, utan dem hade jag aldrig orkat.

Bodyfitness handlar i grova drag om att vara så vältränad som möjligt och att musklerna är så optimala som det bara går. Ju mindre fett, desto bättre är det.

En sak är säker: Zahra Rosén är på rätt spår. Hon har på fem månader gått ner fem kilo, från 48 till 43.

Tävlingsdebuten kommer att ske i Alingsås. Tävlingen heter Alströmertrofén och Zahra är med i klassen för de kortaste tjejerna.

- Jag är jättenervös redan nu. Att gå upp på scenen, posera och bli bedömd är en stor grej för mig. Men det ska bli väldigt roligt också. Jag har inget direkt mål, kommer jag sist så får det väl bli så. Efter tävlingen blir det ett break för min del, så att jag får tillbaka suget efter gymmet. Men sedan är det inte alls omöjligt att det blir fler tävlingar för min del, säger Rosén och lägger till:

- En anledning till att jag gör detta är att många som inte är insatta i sporten tror att man sysslar med anabola, att man inte är nöjd med hur man ser ut eller att man som tjej är manlig bara för att man lyfter tungt. Jag är inte manlig bara för att jag tycker om att lyfta tungt, och jag vill att fler tjejer ska våga träna hårt på gymmet.