I de inledande kvalheaten blev det både framgångar och motgångar för Tommy. I det första av heaten blev det seger, i det andra heatet strulade bromsarna och i det tredje och viktigaste heatet slutade Johansson tvåa. Snabbaste junioren för dagen var Sebastian Eriksson, Hofors, med två förstaplatser därefter följde Tommy Johansson och Oskar Andersson, Fjärås.

In i A-finalen hade Eriksson pole position, tvåa in var Tommy och trea var Andersson. När starten gick var Eriksson snabbast ut från plattan, tätt följd av Johansson och Andersson.

Denna trojka följdes åt de sex finalvarven med Eriksson i ledningen och Tommy samt Oskar Andersson letandes efter omkörningsmöjligheter.

Segern gick till Hagförsföraren Sebastian Eriksson, tvåa var Tommy Johansson, Tjust MK, och trea var Oskar Andersson, Fjärås MK. Om de tre återstående tävlingarna kommer att vara lika täta och spännande återstår att se. Om så är fallet, då lär årets SM i rallycross i juniorklassen bjuda på excellent bilsport på riktigt hög nivå.

För Magnus Johansson som tävlade i klass 2 Super Nationell 2400cc var dagen mer eller mindre en berg och dalbana. Tiondeplats i första kvalet, trea i det andra och utträngd i sandfållan i det tredje kvalheatet.

- Sista kvalheatet var ett riktigt rövarheat, det small från alla håll och kanter och så här tuff körning har jag inte upplevt någonsin, berättade Magnus.

Insatsen i denna första deltävling i SM resulterade i en andraplats i C-finalen. Här var Magnus tvåa ut i starten och kunde ta över ledningen efter att ledarbilen fått maskinkrångel. Denna ledning höll sig till alternativvarvet och C-finalen avslutades med karambolage av dess nåde. Magnus Johansson slutade således på en femteplats i C-finalen.