Magnus Johansson segrade i klass 2 Rallycross Supernationella max 2400cc, Johan Karlsson med smeknamnet "Kröken" segrade i klass 3 Rallybilar 2WD, samt Tommy Johansson tvåa i klass 4 Rallycross Supernationella max 2150cc.

Om Tjustförarna fått smak för det här med back-SM återstår att se, klart är att både Magnus Johansson och Johan Karlsson ska köra i Sundsvall den kommande helgen, då avgörs hela back-SM 2012.

- Jag måste fixa en ny växellåda, reservväxellådan från igår gick sönder, men jag fick låna en från en av mina medtävlare, berättar Magnus och fortsätter:

- Jag hade trots det en tredjetid här på morgonen.

Motgången med växellådorna taggade upp Magnus till den grad att han presterade ett kanonåk i sista omgången och slog tvåan Peter Karlsson, Ljusdals MK, med råge.

Junioren Tommy Johansson hade en helg med både med- och motgångar. Motgångar i form av en trasig drivaxel.

- Jag är nöjd med andraplatsen från i går, trots att jag fegade lite.

- Drivaxelbrottet idag gör att jag måste satsa allt i mitt sista åk, konstaterade Tommy.

Och som han satsade, den giftgröna BMW fräste förbi mitt fototställe med ett snyggt fyrhjulslyft, mellantiden skvallrade om en kanontid. Men tyvärr var Johan Eriksson, Lima MS, några tiondelar snabbare i mål.

Rallyåkarna Göran Andersson och Johan Karlsson hade platserna fyra och tvåa efter söndagens inledning, så det gällde för båda att gasa på för allt vad bilarna höll för.

Göran i sin Volvo 740:a gjorde vad han kunde, men adepten Johan Karlsson var ett strå vassare denna gång, men det skiljde inte så många centimeter i mål bland de fyra första i mål.

Rallycrossklassen klass 1 Supernationella 2Wd, här segrade Jimmy Holmqvist, Gestrike RT, tvåa var Daniel Wall, MSK Kvarnvingarna, och trea var Christer Nilsson, Sandvikens MK.