Efter att ha varit skadedrabbad de sista åren i golfkarriären valde Per-Ulrik Johansson att gå vidare. I dag jobbar han som golfkommentator i TV, han håller i olika clinics och events på nyrenoverade Ullna GC och har precis genomfört en utbildning i ekonomi och chef- och ledarskap på IFL vid Handelshögskolan i Stockholm. En välkänd utbildning inom idrottskretsar som startats av holländske fotbollslegendaren Johan Cruyff, som vänder sig till sportutövare som avslutat sina karriärer. Ishockeyspelaren Peter Forsberg är en annan känd idrottare som genomfört utbildningen.

– Sen har jag ju tre barn i åldrarna tio, sju och fyra också. Så det är fullt upp, säger Per-Ulrik och skrattar.

Det senaste projektet är en nylanserad golfapp för iPhone och iPad. Men tanken är att appen även ska vara tillgänglig för androida telefoner framöver.

– Appen täcker det viktigaste inom närspelet med fokus på fyra punkter; chip, pitch, putt och bunker. På varje kategori finns nio instruktionsfilmer; tre för nybörjare, tre för medelbra spelare och tre avancerade, överkursfilmer. Totalt 36 filmer, berättar Johansson och fortsätter:

– Det finns även en inspelningsfunktion och olika övningar man kan göra.

Inspelningsfunktionen innebär att man ber en kompis eller spelkamrat att filma när man slår ett slag eller puttar. Sen lägger man upp filmen och jämför sig sida vid sida med Per-Ulrik.

– Det gör att det blir lättare att se vad man gör för fel eller vad man bör tänka på. När det gäller övningarna och testerna så förs det statistik och man får fram vad man behöver träna på. Det är rätt coolt faktiskt.

Appen kostar 38 kronor.