Sedan 1969 har Anders Lundgren varit verksam i Överums Pistolklubb. Först som aktiv och sedan har han haft olika ledaruppdrag.

Senaste utmärkelsen är Smålands IF:s förtjänsttecken i guld, som det krävs 30 år av ledaruppdrag för att kunna få. Tillsammans med nio andra ledare från Småland fick Anders utmärkelsen i samband med Smålands IF:s årsmöte tidigare i våras.

Anders har inte bara belönats av Smålands IF. Sedan tidigare har han fått guldmedaljer av Norra Kalmar läns skyttekrets, Svenska sportskytteförbundet samt för sitt arbete i samband med Sydsvenska Mästerskapen.

– Givetvis är det kul att få uppskattning för det man gör och det är ett erkännande. Det jag värdesätter mest av allt är det kort jag fick som innebär att jag ha fri entré på alla idrottsevenemang i Småland resten av livet. Det passar utmärkt eftersom jag har ett stort sportintresse, berättar Anders Lundgren.

Det var Anders pappa som lockade honom till pistolskyttet och där blev han fast.

– Det finns olika grenar inom tävlingsverksamheten där fältskyttet är den stora delen. Jag har blivit klubbmästare och kretsmästare någon gång.

Hur blev det ledarbiten?

– Jag har alltid varit nyfiken och i början gick jag vid sidan om, men sedan fick jag ta mera ansvar, svarar Anders.

Under sin större del av tiden i Överums Pistolklubbs styrelse har han varit kassör i 20 år och det är han fortfarande. Dessutom är Anders tävlingskassör vid Sydsvenska mästerskapen samt att han varit ledamot i Norra Kalmar läns skyttekrets.

– Det är fortfarande lika kul och Sven-Olof Nilsson har varit min förebild. Jag har gått i hans fotspår och än så länge har jag inga planer på att sluta, konstaterar Anders.