– Att vi skulle vinna med så pass stora siffror kanske jag inte hade vågat tro på innan, men jag var faktiskt säker på tre poäng, ler Dardan Mustafa.

Med ett tungt och läckert halvvolleyskott i den 21:a minuten ordnade han det viktiga ledningsmålet – som lade grunden till segern.

– Jag fick en grymt skön träff och kände direkt att målvakten inte skulle ta den. Vi har tränat mycket på att komma in bakom motståndarnas backlinje och det här blev perfekt, ler Dardan.

Artikelbild

Han fortsätter:

– Bara ett par minuter innan trodde jag att Tvååker gjort 1–0, men målet dömdes ju bort på grund av offside. Att vi sedan tog ledningen i stället anfallet efter tror jag blev avgörande. Vi hade mycket domslut och annat emot oss under våren, skönt att få lite med oss nu.

Bara två minuter efter superskottet var heta Mustafa nära igen – men den gången hamnade projektilen strax över ribban.

Åtvidaberg ökade på till 2–0 ändå, då även löpstarke Ludvig Holmertz smällde in bollen på halvvolley.

Gästerna – som ligger fyra i tabellen och slåss om en plats i superettan – skapade flera vassa chanser. Men Henrik Gustavsson agerade väldigt säkert mellan stolparna, samtidigt som han fick mycket hjälp av mittbacksparet Pontus Fredriksson och Ishmael Koroma.

I den andra halvleken ordnade sedan Oscar Stejdahl och Simon Marklund 4–0 – och Tvååker åkte på en ordentlig lektion.

Den sista fullträffen assisterades av inhoppande nyförvärvet Alem Plakalo – en bosnisk anfallare som levererat 47 mål i IFK Åmål under de senaste 1,5 åren.

– Alem har bara hunnit med några träningar med oss hittills, men fick komma in och visa sin tyngd. Honom kommer vi helt klart ha nytta av framöver. Hoppas även våra två nya brasilianska spelare blir spelklara. Då får vi en ännu större bredd och spets, framhåller tränaren Rickard Johansson.

Johansson var förstås extra nöjd med att laget lyckades hålla nollan för första gången den här säsongen och att man nu är uppe i sex raka matcher utan förlust i egna arenan.

– Det här var viktigt för självförtroendet. Det gäller till att börja med att ha tre lag efter oss i tabellen, som åker ut. Sedan får ju fyran från slutet kvala. Positivt för oss är att hela åtta lag är inblandade på allvar i den striden.

1 015 åskådare hyllade ÅFF med stående ovationer efteråt.

– Ett härligt stöd givetvis. Vi är starka hemma. Med vårt mer raka spel än i våras hoppas jag det lossnar på bortaplan också, säger Dardan Mustafa.