Vi har berättat att Ricky Gustafsson är klar för VIBK. Nyförvärv nummer två heter Albin Alfonsson och kommer från Westervik IBK. Det är en 24-årig forward som snittade cirka två poäng per match den gångna säsongen i division tre.

Ytterligare en Westervik-spelare är högaktuell för Vimmerby. Det handlar om John Pettersson som tränade med VIBK under måndagskvällen.

– Det kan bli så att jag byter klubb. Jag är sugen på att testa mina vingar och känner många av spelarna i Vimmerby, sa Pettersson före träningen.

Dessutom: En av traktens största innebandyprofiler – Christian Klintorph – är aktuell för Vimmerby IBK. Antvardens poängkung provtränade med VIBK under måndagskvällen och öppnar för en övergång.

– Det skulle vara roligt att testa något nytt. Det var ganska tråkigt i Antvarden den senaste säsongen med lite folk på träningarna.

Vad lockar med Vimmerby?

– Jag har ju haft Elmér som tränare tidigare och vet vad han går för. Dessutom vore det kul att spela inför mycket publik igen.

– Jag ska provträna med laget. Sedan får vi se vad det leder till. Även om jag börjar bli till åren (32 i sommar) känner jag att det finns mycket kvar i kroppen. Jag är ganska lättränad.

Christian Klintorph har tidigare gjort en sejour i VIBK – för 14 år sedan.