Nyman är inget nytt ansikte i föreningen eftersom han har varit ledare i åtta år, de tre senaste i styrelsen.

Varför tog du uppdraget?

– Jag blev tillfrågad och efter en del betänketid valde jag att säga ja. Vi har haft en fungerande styrelse även utan ordförande där alla har tagit sitt ansvar, så det kommer inte bli så betungande.

Joakim Nyman beskriver en positiv bild av klubbens verksamhet.

– Vi har vuxit de senaste åren och är en av kommunens största föreningar när det gäller antalet medlemmar. Vi blev "Årets ungdomsförening" i Småland för ett par år sedan. Vi har en bra värdegrund där en av målsättningarna är att så många som möjligt ska spela fotboll så länge som möjligt, säger han till Sporten.

Ekonomiskt redovisar föreningen ett resultat på minus 13 000 kronor. Förlusten kan härledas till avvecklingen av Förskolan Bollen, som klubben tog beslut om på årsmötet förra året.

– Vi har ett par hundra tusen på banken, men vi står verkligen inför en utmaning i och med att Egon och Svea Lindqvist har slutat sälja bingolotter för oss. De har dragit in mer än 100 000 kronor per år till föreningen. När det gäller marknadssidan måste vi helt klart bli bättre, säger Joakim Nyman.

I samband med årsmötet avtackades Egon och Svea Lindqvist med blommor samt varsin hedersutmärkelse.

Ur styrelsen avgick Svea Lindqvist, Mattias Henriksson och Nina Lettman. Samtidigt valdes Mattias Nordqvist, Daniel Karlsson och Charlotta Fridell in som nya i styrelsen.

Styrelsens utseende: Joakim Nyman, ordförande, Petter Grönwall, Magnus Johansson, Erika Gardelin, Carl Johan Nirbrant, Ulrika Gustafsson, Mattias Nordqvist, Charlotta Fridell och Daniel Karlsson.