– Jag har kört triathlon två gånger tidigare i Ekängen och Christopher körde här i Sturefors förra året. Då började vi prata om det och efter ett tag utmanade han mig. Han la upp en bild på Twitter på Landeryds kyrka och skrev att det var halvvägs till mål. Då hakade jag på. Det blev att vi skickade lite grejer fram och tillbaka, säger Mike Helber och ler.

Christopher Fish, 25 år, är en aktiv ishockeyspelare som till kommande säsong är klar för Vita Hästen. Mike Helber är 48 år och var en aktiv spelare i LHC mellan 1992 och 2001. Ändå skiljde det bara en minut och 37 sekunder mellan dem i Sturefors Triathlon. Fish gick i mål med tiden 1:07:01 och Helber med tiden 1:08:38.

– Han är ju vältränad. Han är ingen vanlig 48-åring. Jag visste att det skulle bli jämnt. Det är ju en ganska kort distans med sprint så det var lagom, säger Fish.

Artikelbild

– Han förtjänade segern och var riktigt bra. Det är härligt för honom att få träningen men även för mig som en gammal man att hänga med i samma tempo, säger Helber.

Christopher skrev på Twitter att du skulle göra comeback om du vann. Du vann inte, men var ändå hack i häl. Så blir det någon comeback nu?

– Jag hävdar ändå att jag är redo för att göra comeback med tanke på hur tränade de är i dag. Men det kanske är en överdrift, säger Helber och skrattar.

Så du är inte en av de två toppspelarna som LHC kommer att presentera som nyförvärv snart då?
Artikelbild

– Nej, jag tänker bli en kämpe i fjärdelinan med något byte här och var där jag kan heja på alla andra. . . Nej men, när man blir lite äldre känner man att man kommer längre och längre bort och då måste man hitta någonting för att driva träningen framåt. Det här blev ju jättekul. Jag springer, simmar och cyklar så gott det går. Jag har ju tre barn och familj så jag har ju inte kunnat träna två gånger om dagen som Christopher gör.

För Fish är tävlingen en rolig grej som han gör under sommarledigheten.

Artikelbild

– Det är väl en liten del av försäsongsträningen. Det är ju under semestertiden så det är en jättebra grej att göra. Det är ganska långt ifrån hockeyträningen konditionsmässigt då den handlar mer om korta intervaller, medan det här är lite längre. Det är bara roligt, säger han.

Du är ju klar för Vita Hästen. Hur är tankarna inför säsongen där?
Artikelbild

– Det ska bli kul. Speciellt att jag kan spela hockey samtidigt som vi kan bo där vi vill nu när vi fått barn. Det var en bra timing. Det var perfekt att klubben ville ha mig också, säger Fish och ler.