I höstas skrev snart 19-årige Samuel kontrakt med SSL-laget Växjö Vipers efter en lyckad försäsong.

Sedan dess har Samuel varit bofast i laget i och med att han har deltagit i 29 av 32 matcher.

I lördags tog grundserien slut och på torsdag drar SM-slutspelet i gång. Växjö, som slutade sexa, ställs mot Mullsjö, som slutade tre, i bäst av fem matcher. Mullsjö har fördelen att få en eventuellt femte match på hemmaplan.

– Det ska bli riktigt kul med slutspel. Det är mitt första, men förhoppningsvis kommer jag att få spela flera framöver, säger Samuel Folkesson Algman.

I grundserien möttes Växjö och Mullsjö tre gånger. Samtliga matcher slutade med bortaseger.

– Det är inget vi lägger någon fokus på nu, men tittar vi på statstiken så talar det till vår fördel. Det är bra att ha med sig, menar Samuel.

Det är stor skillnad att möta Mullsjö på bortaplan i slutspelet jämfört med i grundserien.

– Deras supportar skapar ett ordentligt tryck i hallen. Det brukar vara en så hög ljudnivå så att man knappt kan prata med varandra på planen.

– Samtidigt ska det bli kul att möta Mullsjö eftersom det brukar bli lite av derbymatcher med bra tryck på läktarna.

Vad kommer krävas för att ni ska kunna gå vidare?

– Att vi lägger fokus på vårt spel och att vi håller oss till vår taktik, svarar Samuel.

Hur är Mullsjö att möta?

– De är tunga att möta och starka fysiskt. Mycket kommer avgöras framför målen, så det gäller att vi vinner den fysiska kampen.

14 poäng, sju mål och sju assist, blev poängfacit för Samuel under hans första säsong i Svenska Superligan.

– Det har klart gått över förväntan för egen del. Jag har fått spela regelbundet, så det är ett kvitto på att jag har gjort något bra i alla fall.

Hur mycket speltid Samuel kommer få SM-slutspelet vet han inte.

– Det är möjligt att vi kommer gå runt på färre spelare. Jag förväntar mig ingenting när det gäller speltid, men får jag spela så är jag redo, konstaterar Samuel Folkesson Algman.

Växjö har varit en i SM-final tidigare och det var 2017.

För den andre WIBK-produkten i Svenska Superligan, Gustaf Johansson, blir det dock inget SM-slutspel eftersom hans Jönköping slutade på nionde plats. Gustaf kan dock se tillbaka på en lyckad säsong för egen del. Han slutade på fjärde plats i den interna poängligan med 35 poäng, 19 mål och 16 assist, på 31 matcher.