Horsky efter derbysegern: "Det var en kanonmatch"

VH-tränaren Phil Horsky var mycket nöjd efter den imponerande 4–3-segern borta mot Västerviks IK.

Jakob Karlsson (nummer 10) låg bakom Vimmerbys tre första mål.

Jakob Karlsson (nummer 10) låg bakom Vimmerbys tre första mål.

Foto: Michael Nordin

Ishockey2020-09-23 22:06

Det var Oskar Lindgren, Max Popovic, Oscar Gustafsson och Pierre Gustavsson som gjorde målen i genrepet. Avgörandet kom i slutet av förlängningen.

Några minuter efter det målet mötte vi Phil Horsky i spelargången som kunde summera en lyckad försäsong. På sju matcher har det blivit fem segrar och två förluster.

– Jag är jättenöjd med hur vi har genomfört de här veckorna. Vi har verkligen utvecklat vårt spel. Idag gjorde vi en kanonmatch mot ett starkt lag.

Det var egentligen bara en sekvens av matchen som Horsky inte var riktigt nöjd med.

– De första tio minuterna var vi lite ovana vid det höga tempot. Men vi blev bättre ju längre matchen gick. Västervik är ett riktigt bra lag. Vi visste att det skulle bli mycket spel i försvarszon – och det löste vi på ett bra sätt. Vi hade gjort vissa små justeringar i spelet som gav effekt.

Spelmässigt var den andra perioden Vimmerbys bästa för kvällen. Då lyckades också laget vända på matchen. Från 1–0 till 1–2.

– I den tredje perioden visade Västervik att de hade en växel till. Det klarade vi också av på ett bra sätt. Spelet i boxplay, och försvarsspelet överlag, var nyckeln till segern. Alla tog jobbet. Det var ingen som fuskade, säger Phil Horsky.

Hur kommer ni ladda inför seriepremiären mot Tyringe nästa söndag?

– Vi kör ett pass imorgon (torsdag), sedan är det ledigt över helgen. Vi samlas på måndag igen och har fem gemensamma träningar före premiären.

BETYG: De spelarna var bäst mot Västervik
TV: Se höjdpunkterna från derbyt
Matchrapport från Vimmerbys genrep

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!