Vilken dundersuccé för Vimmerbyföraren

För första gången körde Vimmerbyföraren Filip Bengtsson den klassiska endurotävlingen Gotland Grand National. Och vilken debut han gjorde. Bengtsson vann elitklassen och imponerade stort. "Känns grymt", sa han till SVT-sporten direkt efter målgång.

Vimmerbyföraren Filip Bengtsson körde fantastiskt bra och vann elitklassen i Gotland Grand National. Och det som debutant!

Vimmerbyföraren Filip Bengtsson körde fantastiskt bra och vann elitklassen i Gotland Grand National. Och det som debutant!

Foto: Torbjörn Allvin

Sport2019-10-26 18:42

Vilken säsong Filip Bengtsson har haft. Nyligen vann han den avslutande deltävlingen i Smålandscupen i enduro i stor stil. Men framför allt tog han sitt femte SM-guld i motocross. Och under lördagen kom alltså en ny triumf. I stor stil vann Filip Bengtsson på Gotland. Trots att han var debutant, så nämndes han i förhandssnacket som en av favoriterna till att ta hem titeln. En annan var Albin Elowsson, som dock tvingades bryta i ett tidigt skede. 

Gotland Grand National är ett riktigt kraftprov att ta sig igenom – inte minst när vädret ställer till det med regn och blåst. Under lördagen var förutsättningarna hyfsade, vilket passade Bengtsson ypperligt. Underlaget gjorde att det blev ett snabbt race på Tofta skjutfält. Bengtsson körde otroligt bra, med en lätt och fin åkning. 

Bengtsson var länge i princip ohotad och på väg mot en klar seger, men Eeero Remes plockade sekund för sekund strax innan målgång i den 36:e upplagan av endurotävlingen. Men segern var aldrig hotad. 

–  Det känns grymt. Jag gjorde en krasch med tre varv kvar. Jag var så trött, men jag bara fightade på, säger han jublande glad direkt efter att han tagit sig i mål. 

–  Oscar (Blom) har gjort ett grymt jobb med hojen och jag är så glad, säger han till SVT.

På frågan om hur han värdesätter den här segern, säger Bengtsson följande: 

–  Jag tror inte att så många har vunnit här i sin första tävling.

Ska du byta sport efter det här?

–  Nej, jag kommer att fortsätta att fokusera på crossen nästa säsong, men det här gav helt klart mersmak. 

Bengtsson vann före Eeero Remes och Robert Kvarnström. Hanna Berzelius, Linköping, vann damklassen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!