Kosovare Asllani har presenterats av Real Madrids nya lag CD Tacón. Mittfältaren, som fyller 30 år om en och en halv vecka, är klubbens första internationella nyförvärv någonsin.

Något som får den spanska sportpressen att dra jämförelser med de "galáticos", stjärnspelare som värvats till Real Madrids herrlag genom åren. Asllani benämns som Real Madrids första kvinnliga superstjärna – "galáctica" – av sporttidningen As. Själv har hon fått ett löfte om att fler storspelare ska värvas in.

Det kommer att värvas in spelare. Det kan jag lova dig. Jag vet att spelare vill hit också. Jag har redan fått mess från internationella spelare som är sugna på att komma, säger hon till Aftonbladet.

"Världens vackraste tröja"

Under torsdagen skrev hon under kontraktet, vars längd ännu inte är offentlig, i den spanska huvudstaden. Nästa säsong blir alltså Tacón Real Madrid.

Ja. Inte Real Madrid Femeni. Det har jag blivit tillsagd. Det är ett steg i jämställdhetstänket att vi inte heter dam. Vi är ett fotbollslag. Vi är Real Madrid och nästa år ska jag ta på mig världens vackraste tröja, säger Asllani.

I måndags blev det klart att hon brutit sitt kontrakt med Linköping för att fortsätta sin karriär utomlands. Succén i fotbolls-VM som ledde till en bronsmedalj hade väckt intresset från utländska klubbar. Flytten till Madrid blir Asllanis fjärde vända utomlands. Hon har tidigare spelat i Chicago i USA, Paris Saint-Germain i Frankrike och Manchester City i England.

Större budget

Real Madrid tog tidigare i somras över CD Tacón i den spanska högstaligan för att göra det till sitt damlag. Men klubben byter namn först till nästa säsong, 2020–2021. Men redan nu kommer laget att få en betydligt större budget och bättre förutsättningar än tidigare.

Det är Real Madrid. Vi ska alltid vinna. Första året handlar om att bygga ett helt nytt lag, få in spelare och anpassa oss så snabbt som möjligt. Jag har varit i Manchester City också, det var stort, men när jag gick runt på Real Madrids anläggning kändes historien. Det är historisk mark. Då visste jag att jag vill hjälpa dem att vinna titlar, säger Asllani.

Landslagsstjärnan blir den andra svensken i Real Madrid, efter Agne Simonsson. VM-hjälten från 1958 spelade i det stjärnspäckade laget säsongen 1960–1961.