Just innan den allsvenska premiären, i september 2016, meddelade Mikael Johansson att han hade gjort sitt i Vita Hästen.

Beslutet kom efter att assisterande tränaren Pär Hellenberg fick kicken.

Johansson – OS-bronsmedaljör, dubbel världsmästare och med fem SM-guld på meritlistan – var utan hockeyjobb en period innan han han accepterade att assistera Mattias Karlin i Mora.

14 juanuari fick de sparken.

Vid tillfället låg SHL-nykomlingen på rätt sida strecket.

Nu framgår det att klubbdirektören Peter Hermodsson inte var särskilt imponerad av vad Mora-tränarna åstadkom – och i synnerhet inte vad Mikael Johansson bidrog med.

Hockeypuls har pratat med Moras klubbdirektör som inte sparar på kritiken.

– Micke var fruktansvärd bekväm och lat. Han drog med sig Karlin åt fel håll. Jag har aldrig sett något slappare när det gäller arbetsmoral – men samtidigt världens skönaste att gå ut och ta en öl med. De kan mycket hockey, men vad spelar det för roll när du inte lär ut det, säger Hermodsson.

– Det blir ett superproblem om man bara levererar 20 procent av vad som står på arbetsbeskrivningen. Den är satt efter det vi vill ha: individuella samtal, individuella isträningar, video individuellt, video lag och ordning och reda, med flera, säger Hermodsson.

– Jag tycker det är anmärkningsvärt att man sitter i anställningsintervju och skriver på efter en diskussion om detaljerna och går in med inställningen att tre timmars arbetsdag räcker och allt löser sig.

När Mikael Johansson får ta del av vad Hermodsson säger, lyder responsen:

– Peter gillar väl att synas. Tråkigt att höra, men i övrigt har jag inga kommentarer.

Mattias Karlin tar illa vid.

– Jag blir fruktansvärt ledsen och besviken och jag förstår inte varför Hermodsson startar den här pajkastningen. Det här är jättetråkigt att höra och framförallt då han kastar så mycket skit på Micke.