Tränaren nöjd med förutsättningarna

En intressant värdemätare väntar för Tjust Bandy i sista träningsmatchen.

Viktor Gustavsson är långtidsskadad och det är osäkert när han är redo för spel.

Viktor Gustavsson är långtidsskadad och det är osäkert när han är redo för spel.

Foto: Rikard Nilsson

Bandy2019-11-08 15:14

Division 1 har seriepremiär  i helgen, men eftersom Målilla drog sig ur serien så står Tjust Bandy över första omgången. Det innebär att blir en träningsmatch mot seriekollegan Skirö AIK på Tjustvallen på söndagseftermiddagen.

– Skirö är ett lag som ska tillhöra övre halvan av serien och det är alltid roligt att möta sådana lag, menar Tjust Bandys tränare Alexander Zinkevitch.

Lagen har redan möts en gång på försäsongen och då vann Skirö med 3–2.

– Först och främst vill jag se att vi orkar i 90 minuter. När vi möttes förra gången gjorde vi en bra första halvlek, men sedan orkade vi inte efter pausen. Det blir en bra värdemätare för oss, menar Alexander.

Tjust har hunnit med tre träningspass på Tjustvallen under veckan och tränaren är mycket nöjd hur bra isen är.

– Vaktmästarna har gjort ett riktigt bra jobb. Jag har aldrig tidigare kunnat träna så här tidigt på så här bra is. Vi har haft riktigt bra förutsättningar.

– Vi har fokuserat på passningsspelet under veckan samt hur vi ska formera oss när vi försvarar oss och när vi går till anfall, menar Alexander.

I genrepet saknas Simon Skogh på grund av familjeskäl och långtidsskadade Viktor Gustavsson. I övrig så är alla spelarna tillgängliga.

– När det gäller Viktor så håller han på rehablitering efter sin operation på en skada som härrör från förra säsongen. Det är svårt att säga när Viktor är tillbaka och vi kommer inte stressa fram någonting. Viktor är dock en viktig spelare för oss när han är fullt frisk, konstaterar Alexander Zinkevitch.

Karta: Tjustvallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!