– Vi är väldigt imponerade av banan och hur funktionärerna har jobbat under helgen, säger domarduon från Norrköping respektive Gotland, när tävlingarna avslutats.

Fint betyg till kringarbetet, alltså. De lokala tävlande, då? Jodå, de skötte sig också bra.

Allra bäst för de hemmatävlande gick det på fredagen. Då placerade sig fem av dem – varav fyra fick kliva överst på pallen. En av de som vann var comebackande Ingrid Lindebratt.

Artikelbild

| Nog fanns det anledning att le.

– För ett år sedan föll jag av hästen och skadade foten, så det var lite mer än ett år sedan jag tävlade, berättar hon.

I klassen Lätt B1 vann hon med Rigoletto.

– Det var kul att vara med igen. Vi hade en lektion på fredagen men vi fick frågan om vi ville vara med och tävla, och det gick ju bra, fortsätter Ingrid.

Övriga hemmatävlande som vann sina respektive klasser var Filippa Arnryd med Golden Tango som vann Lätt C1, Henrietta Remius som vann inte mindre än två klasser: Lätt B1 med Spelivink och Lätt C1 med Friendly. Under fredagen placerade sig också Ida Lindersson som tvåa i Lätt B1 med Duvall.

Artikelbild

| Två av de lokala tävlande som presterade allra bäst.

Tävlingarna i Västervik var av nationell karaktär för både ponny och häst så klubbar från hela landet har spenderat helgen ute vid Målserum. De långväga anlände redan i torsdags. Utöver dressyrtävlingen har det också varit kval till Stockholm International Horseshow som hålls i Friends Arena. Vinnaren där heter Emilia Sjöblom som tog hem klassen på Vanity Fair. Emilia tävlar för Särö Ryttarförening.