Målvakten Henrik Hjerpe riskera att inte kunna spela mer den här säsongen. VIK hade därmed ett stort behov att att värva in en ny målvakt inför fortsättningen.

– Vi får se hur det blir med Hjerpe framöver. Men vi kan inte chansa och ville agera innan transferfönstret stänger. Vi måste ha två friska målvakter i en kvalserie, säger VIK-sportchefen Tomas Lind.

Lösningen fann de hos den stora rivalen fem mil västerut. VIK har gjort klart med Vimmerbys målvakt Linus Lundin.

– Vi har diskuterat olika tänkbara namn och Linus var absolut den bästa. Det är en bra lösning att han finns så nära, sedan är en jäkligt bra målvakt också, säger Tomas Lind.

Lundin var ny i Vimmerby inför den här säsongen, han värvades in från Hammarby, och har gjort succé i Vimmerby. Lundin var en stor bidragande faktor till att Vimmerby överraskande nog kom trea i Hockeyettan södra och tog sig till Allettan.

Vimmerbys säsong är dock slut nu, men Lundin får alltså chansen att förlänga den för egen del.

23-årige Lundin kom tvåa i seriens målvaktsliga med delikata 93,35 i räddningsprocent.

– Vissa kanske tycker att det är känsligt att vi värvar från Vimmerby. Men man måste tänka på att Linus vill spela, det är alldeles för tidigt för Vimmerbys del att deras säsong tar slut nu, det är ändå en vintersport vi snackar om, säger Tomas Lind.

– Jag och Daniel Stolt (Vimmerbys sportchef) känner varandra, det är inga hard feelings mellan oss.

Linus Lundin kommer att infinna sig i Västervik från och med måndag, och säger själv så här om att komma till VIK:

– Det är en stor chans för mig, att få vara med i kvalserie ska bli riktigt roligt, det är något jag inte har gjort tidigare, säger Lundin.

– Ända sedan VIK hörde av sig första gången har jag varit sugen på att fullfölja säsongen med dem. Jag vet att det är mycket rivalitet mellan klubbarna, men Stolt och Lind har löst det på ett bra sätt. Jag fick lägga av vid den här tiden med Hammarby förra året, så det ska bli jättekul med några månader mer hockey i år.

Lundin har skapat sig denna bild av VIK:

– Ett extremt bra division 1-lag med otroligt spets. Det har varit tufft att spela mot dem.

Hur ser du på din säsong hittills?

– Jag är nöjd, det har gått lite över förväntan. Jag måste berömma mina lagkamrater, de spelade en stor roll till att det gick så bra för mig i grundserien med bra försvarsspel. I Allettan har det varit tyngre för alla, vi åkte på många tunga förluster i början och hamnade i uppförsbacke.