Ante Hultgren historisk i VBTK

Lyckat spel under sommaren gör att Ante Hultgren numera är elitrankad.

Ante Hultgren är VBTK:s första elitrankade spelare.

Ante Hultgren är VBTK:s första elitrankade spelare.

Foto: Rikard Nilsson

Bordtennis2019-09-25 08:00

Tack vare denna fina bedrift så skriver Ante historia eftersom han blir Västerviks BTK:s första elitklasssade spelare genom tiderna.

– Det är kul att vara historisk, konstaterar Ante Hultgren, som flyttade till Västervik när han fick jobb på kärnkraftsverket i Oskarshamn.

I sin ungdom fanns drömmen att bli elitklassad, men de senaste åren har inte den målsättningen funnits.

– Nu är det snarare så att jag få spela mindre klasser på tävlingarna. Klart det är kul, men det är inget mål som jag har haft.

För att bli elitklassad krävs det att spelaren når upp till 2 250 poäng. Poängen baseras på hur bra det går på tävlingar och i seriematcher. I dagsläget är Ante rankad på plats 273 i Sverige.

– Sedan halvårsskiftet har jag spelat min bästa bordtennis någonsin vill jag säga. Framfört allt i somras på Gotland där jag spelade riktigt bra.

Vad har du utvecklat?

– Jag slår lite hårdare än vad jag gjorde tidigare och jag har lite mindre att förlora. Jag har släppt pressen. Jag har släppt handbromsen och bara kör, svarar Ante.

I och med att Ante numera är elitrankad så får han bara spela i elitklasserna i de individuella tävlingarna.

– Det gör att det blir svårare, men jag har vunnit två elittävlingar. Chans har jag, men i de större tävlingarna mot de bästa blir det svårt.

Vad kan du utveckla?

– Min snabbhet eftersom jag är ganska långsam. Jag spelar lite lurigt där jag försöker göra motståndaren dålig, svarar Ante.

I och med att Ante är elitrankad kommer han bli en viktig kugge i VBTK:s division 2-lag, som blev kvar i tvåan i och med att B-laget vann division 3 i våras.

– Även om jag ska vinna flesta matcher på pappret så har Peter Quach spelat upp sig. Det gör att hela laget blir bättre den här säsongen. Dubbelspelet kommer bli avgörande och vi har den klart bästa lagandan i serien.

– Jag tycker vi hade lite otur förra säsongen med sjukdomar. Jag spelade bra i fel matcher och vi var bra när vi inte behövde vara bra. Är detsamma förutsättningar som det vara förra säsongen så har vi en bättre chans, menar Ante Hultgren.

VBTK inleder seriespelet den 12 oktober med matcher mot Frej B och Dänningelanda. Övriga motståndare är Huskvarna Södra, Kyrkhult, Lessebo, Lyckeby C och Vaggeryd.

Övriga i VBTK:s A-trupp är Daniel Billström, lagledare, Michelle Hultgren, Peter Quach, Anders Swärd och Conny Karlsson.

Det är inte bara Ante som är högt rankade av VBTK:arna. Michelle Hultgren i klass 1 är rankad 44 bland damerna och talangen Elis Fagerudd är rankad 17:e i pojkar 12 i hela Sverige.

Talangen Elis Fagerudd är rankad på 17:e plats 12-åringar i Sverige.
Talangen Elis Fagerudd är rankad på 17:e plats 12-åringar i Sverige.
Karta: Ludvigsborgsskolan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!