I fullskalig sommarvärme genomfördes tävlingarna på banorna ute vid Lucerna. Åtta klubbar, en mängd klasser och över 100 spelare gjorde upp på onsdagen.

– Vi är glada att förbundet väljer att hålla tävlingarna hos oss, det är ett tecken på att vi gör något bra, säger tävlingsledaren Lars Zeed, från WBS.

Vanligtvis är Zeed med och spelar, men rollen som tävlingsledare är för mycket att göra för att det ska gå att kombinera.

Artikelbild

| Mycket taktik ligger bakom kasten i boule.

– Det är omöjligt. Det är mycket att hålla koll på vet du, säger han med ett leende.

Han har god hjälp från övriga funktionärer som ser till att tävlingarna flyter felfritt. Spridda jubel hörs emellanåt. På plats är också Harriet Larsson, hon är tävlingsansvarig för regionen.

– Anläggningen här i Västervik har blivit jättefin och det är såklart något vi tittar på när vi bestämmer spelort. Att klubben firar 25 år i år spelade också in, berättar Harriet.

Hon fortsätter:

Artikelbild

| Solglasögon krävdes under förmiddagen.

– WBS är en väldigt aktiv klubb med många medlemmar. Boule är den största friskvårdsaktiviteten vi har och att det är både tävling men framför allt ett socialt sammanhang betyder mycket.

Lars Zeed igen:

Artikelbild

| Fokus och precision – nyckelord.

– Det har varit mycket planering fram till idag men vi är ju nästan proffs på det här numera, säger han skämtsamt.

Ett av de vassaste lokala lagen på förhand är Västerviks SPF-lag i damtrippel – de har vunnit den klassen de fyra senaste åren. Hur det gick för lagen på de 16 banorna under boule-DM kommer i fredagens VT.