Bra fart på flera av Tjustförarna

Bäst i snabba race. Onekligen är förarna Tjust MK i slag just nu. Åtminstone i RS-serien Östergötland samt Svenska Sprintserien.

Tommy Johansson ligger i toppen i RS-serien

Tommy Johansson ligger i toppen i RS-serien

Foto: Ilkka Ranta

Bilsport2019-11-13 15:28

Förarna från Tjust MK återfinns i den absoluta toppen i dessa två olika bilsportsserier.

I totalställningen för RS-serien 2019 är tre förare från Tjust MK i topp. Dessa tre är Magnus Johansson, Tommy Johansson och Andreas Wilke.

Dessutom är Tommy Johansson vinnare i klassen A-förare med Wilke som god tvåa. B-förarklassen körs hem av Magnus Johansson med maximalt antal poäng, 90 till antalet. Bland C-förarna är Benny Johansson etta med Jörgen Torlamb på andraplatsen.

Vad är det som gör Tjust MK så slagkraftigt just nu?

Den frågan fick ”Lillen” Andersson ordförande i föreningen svara på. ”Lillen” är själv regerande mästare i klassen rallybilar 2WD i Svenska Sprintserien.

– Det är en fråga som jag egentligen inte kan svara på.

– Men vi är skapligt bra på köra bil häromkring. Allvarligt så tror jag det handlar mera om att vi hjälper varandra, unga som gamla.

Att Tjust MK-förarna håller ihop på sprinttävlingarna är något som både Tommy och Magnus Johansson bekräftar.

– Vi är ett roligt gäng. Vi fikar ihop och käkar våra mackor innan tävlingarna i depån. Gemenskapen, det kanske är receptet för framfång, berättar Tommy Johansson.

– Det är kul att vi är några stycken som kör och vi har bra bilar, driftsäkra bilar som sällan går sönder, säger Andreas Wilke.

Att Tjustförarna har bilar som är anpassade för just RS-tävlingar och sprintrace är sannolikt en förklaring menar flertalet av förarna samt att framgång föder framgång.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om