När Dackarna och Masarna möttes för en vecka sedan var det klasskillnad. Då vann Målilla-laget med 56–34.

Som väntat var det betydligare jämnare i tisdagens returmöte i Avesta.

Masarna, som inte vann ett enda heat i Målilla, skaffade sig ett tidigt övertag genom en femetta i heat tre. Linus Sundström körde om både Patryk Dudek och Oliver Berntzon på en av raksträckorna – och tog en dubbelseger tillsammans med Tai Woffinden.

I det fjärde heatet var Masarna på god väg att utöka sin ledning. Då visade Maciej Janowski varför han är en av världens bästa speedwayförare. Trots ett svårt läge tog han sig förbi Przemyslaw Pawlicki och "räddade" 3–3. Därefter tog Dackarna en viktig 4–2-seger. Patryk Dudek vann heatet och Pawel Przedpelski kom trea. I det läget var ställningen 19–17 till Masarna.

I det sjunde heatet vände matchen över till Dackarnas fördel. Oliver Berntzon fick en perfekt start och vann före klubbkompisen Patryk Dudek. Således 5–1 i heatet och 22–20 i matchen till bortalaget.

Joel Kling hade en tung kväll och blev utan poäng. Men Dacke-talangens körning i heat åtta lovar gott. Han hade en tuff kamp med formstarke Tai Woffinden och lyckades ta sig förbi. Men till slut var det britten som vann den duellen. Det innebar 4–2 i heatet och utjämnat på resultattavlan (24–24).

Före pausvilan gjorde Dackarna ett ryck. Det blev 4–2 i det nionde heatet (Greg Hancock vann) och i det tionde fixade Maciej Janowski och Pawel Przedpelski en femetta. Därmed hade Dackarna en sexpoängsledning (33–27) inför avslutningen.

I det elfte heatet bjöds publiken på stor dramatik. Oliver Berntzon och Linus Sundström turades om att ha ledningen. Till slut blev det för tajt – och Berntzon körde omkull. Efter en minut kom domarens beslut: Oliver Berntzon blev utesluten. I omstarten vann Masarna med 4–2 och närmade sig i protokollet.

Med tanke på de tidigare bortamatcherna i år, där Dackarna tappat segern i slutet, kan man misstänka att det spred sig en viss oro hos lagledaren Peter Karlsson och hans förare. Men nej – det här var Dackarnas kväll. Segern säkrades i det 14:e heatet när Greg Hancock tog tre poäng.

Matchen slutade 49–41 till Dackarna.