59 rally- och rallycrossbilar är anmälda till start. Av dessa finns sju förare från arrangörsklubben Tjust MK.

Bland rallycross klasserna återfinns Kent Davour i Super Car 2WD, i klassen Super Car 2400CC deltar Magnus Johansson samt Christer Jonsson och Jerry Jonsson. Bland de lokala rallyförarna återfinns Göran ”Lillen” Andersson, Lennart Gerths och Torbjörn Johansson.

Banan är 1 050 meter lång och har en del svårare passager, som flertalet förare fått erfara under tidigare tävlingar. Underlagsmässigt är det väl preparerat hälsar arrangörsstaben. På frågan om senaste tidens regnande är en för eller nackdel, är svaret:

– Bra då slipper vi dammet.

Försöket att tippa en vinnare rallyklassen, är dömt på förhand. Många snabba rallyåkare återfinns i startlistan: Mikael Lundberg, SMK Gävle, med flertal SM-medaljer i just backe , Oskar Sundell, Sandviken MK, Daniel Wall, MSK Kvarnvingarna, och Jimmy Holmqvist, Gestrike RT, – alla potentiella vinnare.

Bland rallycrossförarna är det lite mera oklart. Kent Davour Tjust MK i RC Super Car 2WD kan mycket väl överraska. Hemmaföraren Magnus Johansson i sin vassa BMW och Daniel Bååth, Gestrike RT, får bära favoritskapet i den lilla rallycrossklassen. Far och son Jonsson i Tjust MK, kan skrälla om allt stämmer.

Kent Davour säger så här om sin start:

– Jag åker mest för att det är här hemma. Jag har inte kört något sedan förra årets tävling. Upptäckte nu att bakaxeln var trasig, så jag har en del att reparera innan lördag.

Göran ”Lillen” Andersson åker givetvis för att ta poäng i serien:

– Det är bara att hänga i, startfältet i helgen är grymt starkt.

Magnus Johansson:

– Jag kommer att försöka, men åker egentligen bara för att det är på hemmaplan. Jag satsar mera på sprintserien.