När spelarna närmade sig klacksektionen på Tele2 arena skanderade supportrarna unisont.

Fansens budskap var tydligt: ”Krossa Malmö, krossa Malmö”.

Om anhängarna får som de vill kommer Djurgården att på söndag fortfarande vara den bästa klubben i allsvenskan och dessutom ha ett försprång på sex poäng till Malmö FF, en av guldrivalerna.

Vi har ett bra utgångsläge och kan vi vinna mot Malmö har vi ett väldigt bra avstånd ner till dem, säger Djurgårdens lagkapten Marcus Danielson, som tillsammans med Mohamed Buya Turay och Nicklas Bärkroth stod för målen i hemmasegern mot AFC Eskilstuna.

"Jätteviktiga matcher"

Och som om inte uppgiften med ett bortamöte med Malmö är svårt nog. En vecka senare väntar regerande mästaren och stadsrivalen AIK – som också är på guldjakt – på Friends arena.

Det blir jätteviktiga matcher för oss. Båda Malmö och AIK har väl större press på sig, de måste nästan vinna. Vi kan spela lite mer avslappnat och inte stressa för att få med oss en vinst, säger Danielson.
Vi vill alltid vinna, så klart, men får vi med oss fyra poäng från de två matcherna är det fantastiskt bra, det måste man säga, men vi går för sex.

För Danielson och tränarduon Thomas Lagerlöf och Kim Bergstrand handlar dock den närmaste tiden om något annat.

Först ska segern mot AFC Eskilstuna – trots att Lagerlöf tyckte att det var en väl genomförd match – analyseras i bitar. Sedan handlar det mesta om mötet med Akropolis i svenska cupen.

Cupen först

Det är en cupmatch som vi behöver klara av. Vi fick tuffast möjligaste lottning mot det bästa division 1-laget i Sverige. Det är en tuff match men den måste man klara av för att få en bra försäsong nästa år, och det vill vi ha, säger Lagerlöf.

Först efter cupmatchen på Grimsta på torsdag lyfter spelarna och ledarna blicken mot Malmö. Sedan – precis som spelschemat visar – kommer Stockholmsderbyt.

Ja, vi börjar med cupen i veckan, sedan kör vi Malmö och sedan tar vi AIK, säger Marcus Danielson.
Roligare än så blir det inte. Toppmöten, bra drag… Det kommer att bli jättekul, säger Thomas Lagerlöf.