Sedan tidigare är det klart att Johan Lundin missar resten av säsongen på grund av en avsliten hälsena.

Dessutom har rutinerade Tobias Bertilsson en spricka i ena tån.

– Det innebär att jag inte kan träna för tillfället, utan bara spela matcher. Det är ingen bra lösning, men jag har haft en dialog med tränaren Magnus Fält och han anser jag är så viktig för laget att jag kan spela utan att träna för stunden, säger Tobias Bertilsson.

– Skadan påverkar mig inte när jag spelar eftersom jag tar tabletter inför matcherna. Det har blivit bättre på slutet och förhoppningsvis ska jag kunna börja träna snart igen.

Höstsäsongen har inte utvecklat sig som VFF hade hoppats på. Hittills har det blivit en av nio möjliga poäng. I stället för att hänga på topplagen i division 4 får nu VFF se upp för lagen som kommer bakifrån för att inte bli inblandat i bottenstriden på allvar. Ner till Kalmar Södra på kvalplatsen skiljer det fyra poäng.

– Vi har inte varit närvarande och inte presterat på den nivån som vi har velat göra. En anledning kan vara att vi har varit lite folk på träningarna.

På lördagseftermiddagen väntar Smedby BoIK, som återfinns på fjärde plats med 25 poäng, på Bökensveds konstgräs.

– Vi brukar ha tuffa matcher mot Smedby. Det gäller att vi är närvarande och spelar på den nivån som vi vet att vi kan göra. Det gäller att vi gör jobbet om vi ska kunna ta poäng, säger Tobias.

Större delen av säsongen har Tobias spelat centralt på mittfältet, men den här gången kommer han bilda mittbackspar tillsammans med Fredrik Lindhe.

– Förhoppningsvis ska Tobias inte behöva springa lika mycket som mittback med tanke på hans skada. Det är bättre att en fullt frisk Petter Olovsson tar det jobbet på mittfältet, menar tränaren Magnus Fält.