Inför onsdagens bortamatch mot Hultsfreds FK så återfinns IFK på sjunde plats med tio poäng.

Avståndet upp till Aneby på kvalplatsen är fem poäng och ner till IFK Tuna på den negativa kvalplatsen skiljer det tre poäng.

– Vi är lite i desperat behov av poäng om vi ska tillhöra den övre halvan istället för den undre halvan. Det känns som att tåget går snart om vi inte vinner, säger IFK:s tränare Peter Tirheden.

I senaste matchen mot Bäckseda låg kamraterna under med 1–4, men fick med sig en poäng.

– Det som var positivt var framförallt att vi lyckades komma tillbaka. Killarna vågade tro på det genom att vi lyckades ändra matchbilden. Vi hade ett bra anfallsspel där vi skapade många målchanser samt att vi fick utdelning efter att det varit lite trögare i matcherna innan.

– Även om vi släppte in fyra mål så är vi ett av lagen som har släppt in minst mål i serien, så det gäller att vi har energi i vårt försvarsspel.

Hultsfred ligger sist med bara tre inspelade poäng så här långt.

– Vi åker dit för att ta tre poäng och göra en bra prestation, menar Peter.

På grund av arbetet så saknas Christopher Sjöblad och Adam Hallberg. Victor Heiskanen är ett frågetecken då han har varit sjuk.

Åttondelsfinalerna i Smålandscupen har lottats och för IFK:s del väntar bortamatch mot division 3-laget Vimmerby IF. En match som ska spelas senast den 19 juni.

– Det ska bli jättekul och det är bara stimulerande att få mäta sig mot så bra motstånd, menar Peter Tirheden.