Hoppet om hemmaseger tändes i och med att WIBK ledde med 2–0 efter drygt sex minuter spel, men Bankeryd jobbade sig in i matchen och kunde åka hem alla tre poängen sedan det blivit seger med 5–4 (2–1, 1–2, 1–2).

– Det är horribelt. Vi får en drömstart, men det verkar som spelarna vill säkra upp lite för mycket och inte gå framåt. Vi har mängder av skott på mål, men vad hjälper det när vi inte sätter skotten, konstaterar WIBK:s tränare Stefan Pettersson.

Ställningen inför tredje perioden var 3–3, men det var Bankeryd som kopplade ett grepp genom att göra två mål mot ett blekt WIBK inledningsvis i tredje perioden. Gästernas fjärde mål kom när hemmalaget hade ett numerärt överläge.

– Vi gick ner på två kedjor och får upp farten hyfsat. Jag var tvungen att göra någonting. Spelarna kämpar på, men i slutändan räcker det inte till. Det är något som fattas. Det är svårt att få ihop en bra träning eftersom många jobbar skift och då kan vi inte träna på spelet i numerära överlägen med rätt spelare, säger Stefan Pettersson.

Albin Liffner utgick inför sista perioden då han kände att det knäppt i foten.

– Jag vill inte riskera någonting inför IFK:s avgörande kvalmatch, säger Albin Liffner, som vaktar målet i IFK Västervik i fotboll.

WIBK har drabbats av ett avbräck i och med att Max Ernstson har flyttat till Jönköping för att spela i division 1.

Mål och pass, WIBK: Gabriel Åberg 2+0, Elias Carlsson 0+2, Albin Alfonsson 1+0, Victor Bohlin 0+1, John Pettersson 0+1.