Det blev seger utan att spela på topp

Det blev en målrik historia när Tjust Bandy besegrade seriekollegan Borgia med 9-6 i söndagens träningsmatch.

Albin Wretman gjorde fem mål när Tjust Bandy vann.

Albin Wretman gjorde fem mål när Tjust Bandy vann.

Foto: Ilkka Ranta

Bandy2019-10-20 18:22

– Även om vi vinner så är det till och från. Det var ingen stabil insats från vår sida, säger Tjusttränaren Alexander Zinkevitch.

Det var Gamlebylaget som var först i målprotokollet under hela matchen frånsett när Borgia kvitterade till 6–6. Tjust avslutade dock matchen på ett bra sätt och kunde genom att laget gjorde tre raka mål som alltså innebar seger med 9–6.

– Det var lite skakigt när Borgia hade kvitterat. Det var bra av spelarna att inte tappa gnistan, utan de kunde samla ihop sig och gjorde en bra avslutning.

Tjust har fortfarande en del att jobba på.

– Det finns fortfarande saker att jobba på. Det märks att vi inte tränar på stor is. Det gör att tajmingen inte är den bästa. Vi blixtrar till emellanåt, men samtidigt bjuder vi på enkla misstag, menar Alexander.

Det återstår knappt en månad fram till seriepremiären i division 1.

Hur har försäsongen varit så här långt?

– Vi bygger nytt och det är många nya spelare, så det tar sin tid. Det finns helt klart kvalitetsspelare i truppen, men det är svårt med tajmingen för tillfället. Ibland spelar vi lite för svårt som gör att vi fattar fel beslut som innebär att vi måste börja om när vi ska gå till anfall, svarar Alexander Zinkevitch.

Kommande helgen väntar Stinsen Cup i Nässjö för Tjust Bandy där Åtvidaberg, Tranås och Höjden svarar för motståndet i gruppspelet.

Målen för Tjust mot Borgia gjordes av Albin Wretman 5, Stanislav Klyushanov, Nikita Veshchagin, Erik Skogh och Hampus Ivarsson.

Karta: Vetlanda
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!