Vintersporten ishockey är inte mycket värd när det känns som man gott och väl kan spela en månad till utan att det känns konstigt, men nu är läget som det är och inget att lägga onödig energi på.

För framtiden kanske ändå förbundet ska tänka om för att i varje fall få seriespelet att hålla i in i mars månad. Senare seriestart? Färre veckomatcher? Ännu fler omgångar? Något måste i varje fall hända.

Jag blir alltmer förtjust i det Mjölby som likt fågel Fenix har rest sig ur askan från fjolårets kvaldebacle. Trots en trolig tidig sorti och taskigt med publik (var är ni Mjölbybor?) andas klubben optimism. Det gäller framför allt sportchefen Jacob Karlborg som osar optimism och iver att få dra igång med lagbygget inför nästa säsong – trots att det fortsatt är kämpigt med ekonomin och att inte en enda spelare i MHC har kontrakt över nästa säsong.

Klubben har ändå visat att det med små medel går att skapa ett lag som står sig väl i konkurrensen. Här finns dessutom ett helt tjog med mycket unga och lovande spelare som inte lär bli sämre till nästa säsong. Krydda det här gänget med ett fåtal nyförvärv och du får ett lag att räkna med från och med i höst. Tror man sportchef Karlborg har MHC-fansen roliga tider att vänta – även om det i närtid ser ut att sluta med en bitter sjundeplats i alltvåan.