Alla mål föll i första halvlek och att hemmalaget låg kändes mycket märkligt med tanke på spelbilden. Det IFK som hade mesta och bästa av spelet.

– I första halvlek tycker jag vi är klart bättre och skapar chanser, men några signaler senare ligger vi under med 3–1, säger IFK:s tränare Fredrik Walfredsson.

Domaren Simon Butros hamnade rejält i fokus under första halvlek i och med att han utdömde tre straffsparkar. En för IFK och två för Tuna.

I IFK-lägret hade man väldigt svårt att acceptera straffarna som man fick emot sig. Vid den första straffen tar Stefan Johansson bollen med handen enligt domaren och vid den andra straffen gick Johan Sandqvist för hårt fram i en duell med gästernas Victor Gustavsson enligt domaren.

Tuna tog vara på båda straffarna genom Martin Carlsson, 1–0, och Gustavo Vieira Borges, 3–1.

Christopher Sjöblad fälldes av Tunas Ted Åström Åberg när IFK fick sin straff och Oscar Ring förvaltade den genom att kvittera till 1–1.

Dennis Nilsson svarade för Tunas 2–1-mål sedan han tagit vara på att hemmaförsvaret uppträtt alldeles för passivt.

Frånsett två chanser från Anton Vesterberg så hade hemmalaget svårt att skapa farliga reduceringslägen efter pausen. Det fina spelet från första halvlek var som bortblåst.

– Energin gick ner i båda lagen i andra halvlek. Vi ska inte gnälla på domaren, utan gratulera Tuna till en bra insats, menar IFK:s tränare Peter Tirheden.

IFK fick tre sena återbud från Tobias Bertilsson, Tim Håvestam och Ayman Hadrous. Målvakten Albin Liffner tvingades kasta in handduken i andra halvlek sedan han fått en smäll i huvudet och Christopher Sjöblad utgick då han kände av ljumskarna.

Tunas Filip Gustavsson fick rött kort i slutminuterna sedan han fällt Fabian Ring.