Det står klart sedan IFK besegrat Bäckseda med 1–0 i lördagens kvalmatch på Bökensved. För samtidigt besegrade Sommen nämligen Anneberg med 4–1.

Därmed leder IFK kvalgruppen på fyra poäng. En poäng före Bäckseda och Sommen, som IFK möter i sista kvalmatchen på lördag på Bökensved.

– Det är ett perfekt läge. Nu ska vi se till att vinna den matchen. Vi går för vinst. Målsättningen har hela säsongen har varit gå upp i division 4 och det ska vi göra, menar Ayman Hadrous.

Artikelbild

| Ayman Hadrous hade ett bra läge att spräcka nollan, men han målvakten kunde rädda.

Det satte dock hårt åt för kamraterna. Det krävdes en straff för att man skulle lyckas överlista gästernas duktiga målvakt Ludwig Bergstrand.

Domaren blåste för straff sedan bollen tagit på handen på en Bäcksedaspelare i samband med en IFK-hörna.

Oscar Ring var hur säker som helst när han placerade in 1–0 i den 75:e minuten.

Matchen skulle ha varit avgjord till hemmalagets fördel långt mycket tidigare sett till spelet och målchanserna.

Artikelbild

| Ayman Hadrous och IFK har satt sig en bra position inför avgörandet i kvalet.

I första halvlek radades klara målchanser upp nästan på löpande band, men IFK:arna sköt utanför eller så svarade motståndarnas målvakt för bra räddningar.

Kliton Bakiu hade två ypperliga lägen under de första fem minuterna som det inte blev någon utdelning på. Dessutom hade Ayman Hadrous ett bra läge att spräcka nollan, men han sköt mitt på målvakten.

– Det borde ha varit mål kan jag hålla med om även om det var med fel fot. Jag fick en bra passning från Shikar Sulaiman och jag fick till ett bra vänsterskott, men målvakten gjorde en bra räddning, konstaterar Ayman.

Vid två tillfällen jublade hemmaspelarna för mål, men båda gångerna underkändes målen av domaren till IFK:arnas stora besvikelse. Första gången för en knuff och andra gången för offside.

– Jag tycker båda målen är solklara, men domaren tyckte något annat.

IFK kunde utan större problem hålla undan under sista kvarten. Gästernas bästa målchans kom i första halvlek när bollen tog i ribban i samband med en hörna.

– Det var en tuff match och de bjöd på bra motstånd, men jag tycker vi är vassare. Vi hade fyra-fem lägen i första halvlek. Det är små marginaler den här gången. Vi gjorde det bra och vi håller ihop laget på ett bra sätt genom att kriga för varandra hela tiden, säger Ayman.

Nu återstår det alltså en match för IFK. Seger i den och det väntar spel i division 4 nästa år.

– Nu kanske vi kan spela ut lite mera. Det var lite nervöst den här gången, konstaterar Ayman Hadrous.